Na een verkennend gesprek stellen we een troostkoffer en een koestertas samen, aangepast aan de leefwereld van het kind of de jongere en de relatie tot de overledene.

 

De troostkoffer bevat informatie over rouw, (voor)leesboeken, spelletjes, (hand)poppen, muziek, films… Hiermee heb je als volwassene enkele handvaten om kinderen en jongeren bij te staan in hun verdriet.

De koestertas steekt vol doe-materiaal waarmee kinderen en jongeren rond hun gevoelens kunnen werken. Daarnaast kunnen ze de tas aanvullen met persoonlijke spullen.

De troostkoffer met inhoud wordt uitgeleend. De koestertas met inhoud is om te houden… en te koesteren.

 

Het terugbrengen van de troostkoffer vormt de gelegenheid voor nazorg. Tussentijdse gesprekken en verdere begeleiding zijn ook mogelijk. Zo kadert het hele pakket in de vrijzinnig humanistische begeleiding, een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Onze gehele dienstverlening is kosteloos, dus ook de begeleidingen en het ontlenen van materiaal.

Een ander aspect van onze werking is het verlenen van advies en informatie. Wenst u een voordracht te organiseren rond dit thema of een vorming op maat voor collega’s? We bekijken met plezier samen de mogelijkheden. Ook klasbezoeken zijn mogelijk.

 

Uiteraard helpen we ook graag bij het organiseren van afscheids-/herdenkingsrituelen in intieme of ruime kring. Of we denken met u mee hoe kinderen en jongeren aan bod kunnen komen op zo’n moment.

"Als ik hier buiten kom, is het net of ik weer kan ademen..."

Jurgen, 14 jaar (verloor het contact met zijn vader en grootouders na een echtscheiding)

banner