Er zijn van die momenten in je leven die je niet snel vergeet. Die je ook niet snel wíl vergeten, omdat ze zo ingrijpend zijn. De geboorte van je kind of de dood van een goede vriend, bijvoorbeeld. Of misschien sta je graag even stil bij een nieuwe stap in je leven. Zo een moment verdient een plechtigheid, waarbij je iedereen uitnodigt die je graag ziet.

In het huisvandeMens kan je aan een consulent vragen om je te helpen bij de organisatie van een vrijzinnig humanistische plechtigheid. Dat gebeurt gratis, maar niet gratuit. Integendeel, jij kiest zelf hoe je de plechtigheid invult.

Naast deze individuele plechtigheden feesten vrijzinnig humanisten ook in groep. Voor de zesjarigen is er het Lentefeest en twaalfjarigen vieren het Feest Vrijzinnige Jeugd. De organisatie ligt meestal bij lokale comités maar de consulenten helpen graag een handje.

Bel, mail of kom gerust langs voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek in een van onze huizenvandeMens.

 

"Wil jij ons helpen? Dan maken we een herinneringsdienst. Met zijn muziek, zijn vrienden. We kunnen ook zijn ouders uitnodigen. Het zal verdrietig zijn. Maar ook heel mooi."

Vrienden van Aron, 16 jaar (verloren hun kameraad)

banner